Bestaat er een goede e-bike voor € 1.000,- of minder?

Is er een goede e-bike voor zo’n € 1.000? De ANWB deed een uitgebreide test met 10 budget e-bikes. Dat zorgde voor verrassende resultaten maar helaas: De ANWB kan ze niet alle tien aanraden. Goedkoop = duurkoop of moeten we de conclusies anders interpreteren?

Bij de vorige test van de ANWB was de gemiddelde prijs van een toerfiets met middenmotor zo’n € 2.500,-. Een enorm bedrag voor een fiets. Welke kwaliteit biedt een budget e-bike dan? Dat heeft de ANWB onderzocht door eerst de tien goedkoopste e-bikes op de Nederlandse markt te zoeken. Die fietsen werden anoniem gekocht. Zo konden niet alleen de kwaliteit beoordelen, maar ook de afstelling en montage die je als gemiddelde consument krijgt. De gekochte fietsen waren vooral van kleinere, onbekende merken (Vermont, Anyway, Pro E-bike) en slechts enkele bekende namen, zoals Sparta en B’Twin.

Bekijk hier het complete artikel op de site van de ANWB inclusief de vergeleken onderdelen, testcijfers en uiteindelijke winnaar.
Onze bescheiden mening is dat de resultaten op de verschillende onderdelen een e-bike in de prijsklasse tot € 1.000,- minder geschikt maakt voor dagelijkse woon-werkreizen tot gemiddeld 18 km enkele reis en adviseren dan ook zeker de interessante informatie te bekijken over de fiets van de zaak.