Eerste Polestar 2 exemplaren in Europa aan land gebracht

De eerste exemplaren staan klaar in Zeebrugge

Polestar, Volvo’s ‘elektrische’ dochteronderneming, meldde dat de productie van de Polestar 2 ondanks de coronacrisis gewoon volgens schema zou starten. Inmiddels zijn de eerste exemplaren in Zeebrugge aangekomen. Er komen dit jaar naar verwachting zo’n 8.000 eenheden van de elektrische Polestar 2 naar Europa.

De volledig elektrische Polestar 2 volgt op de reeds beschikbare 2+2 coupé Polestar 1, die is uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn. De tweede eigen serie van het Zweeds/Chinese merk heeft een elektromotor op de vooras en een op de achteras. Dankzij de vierwielaandrijving en een vermogen van 300 kW (408 pk) kan de Polestar 2 in 4,7 seconden van 0-100 km/u sprinten. De Polestar 2 heeft een 78 kWh accu die een actieradius van 470 kilometer volgens de WLTP-norm mogelijk maakt.

Polestar 2

Ondanks de corona-pandemie kon Polestar begin 2020 de productie in China opstarten, geheel volgens plan. En zo maakt Polestar het opgegeven tijdschema, waarbij de eerste leveringen in de zomer zouden plaatsvinden, helemaal waar. De voertuigen die in Zeebrugge aankomen worden over land getransporteerd naar een centraal punt in België. Daar worden ze voorbereid op de levering en nog een laatste keer gecontroleerd voordat ze op transport naar de klant gaan.

Eerste exemplaren voor Zweden en Noorwegen

De exemplaren die nu in Zeebrugge staan, zijn overigens bedoeld voor klanten in Noorwegen en Zweden. Wij moeten dus nog even wachten. Maar de voertuigen voor de klanten in Duitsland, België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk volgen op korte termijn, meldt Polestar. Alleen de Zwitserse kopers moeten iets langer wachten.

Polestar vestigingen

Polestar wil haar elektrische auto’s voornamelijk online verkopen, maar werkt ook met fysieke locaties. Deze zomer opent het bedrijf op de lokale markten diverse “Polestar Spaces”. Klanten kunnen advies krijgen in Polestar Spaces en ook een proefrit maken met de Polestar 2. De proefritten kunnen klanten online of ter plaatse boeken.

 

Bron: E-drivers.com