Fiscaal vriendelijk en zorgeloos

een fiets leasen als werknemer?

Ga dan voor je droomfiets via Cyclis bike lease

40% - 50% voordeel

Profiteer van de bruto-netto regeling 

Voel je vitaler

Fietsen is bewegen en dus gezond

Duurzaam

Het milieu profiteert mee!

Bespaar veel geld

Met fietsen bespaar je op autokosten

1nergiek

Fietsregeling

Steeds meer werkgevers bieden hun medewerkers een aantrekkelijke fietsregeling. Binnen 1nergiek willen we onze schooncollega’s ook de kans geven om gebruik te maken van een fietsregeling. Daarmee hopen we onze schooncollega’s te motiveren om vaker op de fiets naar hun werk te gaan. Ook de gemiddelde woon-werk afstand van 15-20 km is geen belemmering meer door te kiezen voor een elektrische fiets.

Kortom; per 1 december 2020 gaan we van start met een fietsregeling voor onze schooncollega’s. Je profiteert hierbij van het fiscaal voordeel ten opzichte van een fiets die je zelf in de winkel koopt. Hiervoor gaan we samenwerken met het programma van Cyclis Bike Lease waarbij je de aanvraag stapsgewijs via het online portal kan indienen. Op deze site kan je alle benodigde informatie vinden om de afweging te maken of het voor jou ook een aantrekkelijke regeling is. Mocht je desondanks nog vragen hebben, dan kan je altijd even contact opnemen met de afdeling P&O via 088-2358340

Jouw voordeel als schooncollega

  1. 40 tot 50% voordeel ten opzichte van een privé aankoop
  2. Eigen keuze fiets bij lokale fietsenwinkel
  3. Zorgeloos leasepakket 
  4. Aantrekkelijk onderhoudsmodel
  5. Gezonde levensstijl
  6. Bespaart aanzienlijk op autokosten
Voor een prikkie een fiets van de zaak

Veel gestelde vragen

Elke schooncollega met een vaste arbeidsovereenkomst kan gebruik maken van deze regeling.

 

De offerte die je van Cyclis ontvangt vermeld een bruto leasetarief. Bij verloning via het salaris betaal je ongeveer 60% van dit bedrag. De andere 40% is het fiscaal voordeel wat je op deze wijze verkrijgt. Dit zie je terug op je salarisstrook. 

Voorbeeld:
Een bruto leasetarief bedraagt € 90,-. Dan zijn jouw kosten (€ 90,- minus 40% voordeel) € 54,-*
* dit bedrag is indicatief want het kan op basis van jouw persoonlijke omstandigheden iets afwijken. Wil je het exacte bedrag weten dan kan je het beste de afdeling PZ vragen om een juiste berekening afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

 

De fietsregeling biedt de mogelijkheid om een fiets te kiezen die het beste bij jouw situatie past. Het maakt dus niet uit of je een stadsfiets, e-bike, mountainbike, racefiets, bakfiets of speed-pedelec kiest.

 

De fiets wordt geleverd door de fietsenwinkel bij jou in de buurt.

Voor een specifieke leaseofferte dien je wel een schriftelijke offerte te ontvangen van de fietsenwinkel met de volledige specificatie van de fiets erop vermeld. Dit zijn o.a. de prijs, de framemaat, de kleur en een opgave van eventuele accessoires. De offerte upload je in de my.cyclis tool.

 

Nee, dit kan helaas niet. Cyclis werkt vanuit service oogpunt alleen samen met een fysieke fietsenwinkel en niet met online aanbieders. 

Als de fiets service nodig heeft of er misschien een reparatie uitgevoerd moet worden kan dit ook met de lokale fietsenwinkel worden afgestemd volgens de procedure die Cyclis voorschrijft.

Als je pech onderweg krijgt en dit niet zelf kan oplossen word je binnen een uur geholpen door een toegesnelde ANWB-medewerker. Deze verhelpt je probleem of brengt je naar een locatie.

Als je eerder uit dienst gaat zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen:
– Je koopt het contract af;
– Je neemt de fiets over voor de dan geldende contractwaarde
of
Je nieuwe werkgever is bereid het fietsleasecontract over te nemen.

 

Ja dat kan. Op het contract staat al vermeld voor welk bedrag de fiets na afloop van de termijn gekocht kan worden. Dit is standaard 16% van de aanschafprijs inclusief de bij te leveren accessoires.

Stel je vraag

Heb je een vraag over de fietsregeling die 1nergiek aanbiedt en wordt deze niet gesteld en beantwoord in de kolom “veel gestelde vragen”?
Stel dan hier je vraag en ontvang binnen 1 werkdag een antwoord.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de fietsregeling?

Stuur dan een korte mail via onderstaande button en wij houden je via het opgegeven mailadres op de hoogte over de ontwikkelingen en de procedure.

Ja, ik wil deelnemen aan de fietsregeling

Als je wil deelnemen aan de fietsregeling van 1nergiek dan vragen we je aan te melden bij het portal van Cyclis door te klikken op de afbeelding rechts. Onderaan de linkerkolom en onder de paarse button “signup” kan je je voor het eerst aanmelden. Je hebt hiervoor je persoonlijke email adres en onderstaande aanmeldcode nodig.
Na aanmelding heb je direct toegang tot het portal en kan je zelf een leasetarief berekenen of, als je al een stap verder bent, een offerte van de fietsenwinkel uploaden om een definitieve leaseofferte te ontvangen voor de door jou gekozen fiets. Het totale tarief van de fiets is een bruto tarief waar jouw fiscaal voordeel nog mee verrekend moet worden met je periodieke salaris. Wil je de informatie nog eens nalezen? Download dan de brochure.  

De aanmeldcode is: 1NERGIEK001