The next level voor enthousiaste en slimme werkgevers!

Fietsende medewerkers zijn vaker gezonde en fitte medewerkers. Ze gaan met plezier naar hun werk, zijn creatiever en productiever en minder vaak ziek. Dit lees je op de site van de Fietsersbond en deze conclusie kan je in de huidige tijd, waar volop aandacht is voor meer bewegen en gezond leven, alleen maar onderschrijven en blijvend stimuleren.

Een vrije wereld

Als we de routekaart naar een volledig vrije wereld aanhouden dan reizen we na de zomervakantie weer met enige regelmaat naar onze werklocatie. Met alle ervaringen die we met z’n allen hebben opgedaan de afgelopen periode wordt het veilig en duurzaam reizen van medewerkers de nieuwe norm. De fiets is hierbij volgens vele onderzoeken en de analyses van ons reisgedrag het aangewezen vervoermiddel voor de af te leggen woon-werk kilometers (<20 km enkele reis). Met deze nieuwe norm sorteer je als organisatie tevens voor op de aanscherping van de Omgevingswet waarin de CO2 uitstoot van de reizende medewerkers onderdeel wordt van de totale CO2 uitstoot van de organisatie.

Geen kosten en geen zorgen

Nu starten met de enthousiasmeren van de medewerkers om vaker de fiets te nemen als vervoermiddel voor de woon-werk kilometers en korte zakelijke ritten levert je als organisatie dus louter voordelen op.

Werk je bij het faciliteren van een fietsregeling ook samen met een professionele fietslease aanbieder dan neemt deze partner je alle handling uit handen. Wil je de regeling kostenneutraal aanbieden dan is een bruto-netto verrekening via het salaris de aangewezen vorm. Medewerkers profiteren hierbij van een interessant fiscaal voordeel in vergelijking met een privé aankoop in de winkel.  

Belonen werkt onderscheidend

Medewerkers waarderen de inspanningen van hun werkgever om het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een veilige en overdekte fietsenstalling met de mogelijkheid om de accu weer op te laten is al heel fijn laat staan een verfrissende douche voor de echte kilometervreter. Zit jij als werkgever helemaal op deze lijn dan kan je opteren voor het onderscheidende certificaat van FIETSVRIENDELIJK BEDRIJF 

Doe je meer voor jouw fietsende medewerkers en maak je fietsen echt leuk?

Ga dan op voor het Certificaat FIETSVRIENDELIJK BEDRIJF!