Fietsleasing

Alle voordelen
op een
rijtje

Fietsleasing

Fietsleasing: de voordelen voor werknemers

Fietsers zijn vitaler en hierdoor fitter en productiever en dragen ook nog eens hun steentje bij voor het milieu

Met een kwartier fietsen per dag verbetert de conditie al met 12%. Onze fietsers hechten dan ook veel waarde aan hun fitheid en vitaliteit. Dat ze tegelijkertijd ook een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit maakt het fietsen extra waardevol.

Geen file of parkeerproblemen meer

Naarmate je dichter bij de kantoorlocatie komt stroopt het verkeer op en worden de parkeerplaatsen schaarser. Met de fiets beweeg je soepel door het verkeer en is ook het stallen en laden snel geregeld. Geen stress dus, minder kosten en tijdwinst.

Een all-in leasepakket

Je geniet gedurende de leaseperiode van je favoriete fiets inclusief ontzorgende diensten.

Financieel voordeel

Een fiets leasen via je werkgever is tot 40% voordeliger dan een privéaankoop. Wij leggen het uit aan de hand van onderstaand voorbeeld.

Wat gaat mij dit kosten?

Elektrische fiets

Aanschafwaarde € 2.500,-

Leasetermijn € 97 /maand
Inclusief verzekering, onderhoud en pechbijstand

Besparing autokosten

Stel: Je woont 12 km van het werk en gaat gemiddeld 3 x per week met de fiets in plaats van met de auto reizen. Je bespaart dan € 60,00* p/m op de brandstof en afschrijving van je auto.

De maandelijkse kosten van de fiets worden hiermee volledig gecompenseerd.

Waarom is fietsleasing interessant?

Je kiest voor een fiets met een winkelwaarde van € 2.500,-. De leasetermijn bedraagt ongeveer € 97 / maand incl. BTW. Dit is echter niet het bedrag wat jij netto maandelijks betaalt voor de fiets. 

De bruto leasetermijn van €97,- wordt verrekend met een deel van het brutoloon. Als werknemer profiteer je hierbij van een fiscaal voordeel van bijna 40% ten opzichte van de winkelprijs.  Hierdoor betaal jij netto € 58 /maand voor de fiets.

!Let op: deze bedragen zijn een betrouwbare indicatie. De werkelijke netto leasetermijn is mede afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Aan het einde van de leaseperiode kan je de fiets…

  • Kosteloos inleveren bij de lokale fietsenwinkel en een nieuwe fiets leasen. Zo rijd jij altijd met de nieuwste fiets en geniet jij altijd en overal van onze diensten.
  • Overnemen voor de op de leaseovereenkomst vermelde restwaarde en alsnog een nieuwe lease overeenkomst aangaan.

Fietsvergoeding

Helaas is het in Nederland fiscaal (nog) niet toegestaan om een onbelaste reiskostenvergoeding uit te keren voor de dagen dat je met de fiets naar het werk fietst. Je compenseert deze netto kosten door de auto te laten staan en hiermee brandstof te besparen en afschrijving te verlagen voor iedere kilometer dat je fietst. Naast deze bij elkaar gefietste financiële compensatie werk je ook nog eens actief aan je conditie, voel je je vitaler en lever je actief een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. 

Voordelen voor werkgevers.

Kostenneutraal

Fietsleasing is niet alleen voordelig voor je werknemers, maar ook voor je organisatie heeft het tal van voordelen. Het kan kostenneutraal in geval van verrekening met een brutoloon.

Minimum aan administratie

Wij zijn 24/7 het aanspreekpunt voor jou en de fietsers. Bovendien kan je aan de hand van onze tool voor HR eenvoudig de hele fietsvloot beheren. Ook fietsers hebben alle informatie binnen handbereik via de online tool.

positief werkgeversimago

Fietsleasing past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovendien heeft je bedrijf dan een streepje voor in de ‘war for talent’. Werknemers verkiezen vaak een bedrijf dat inzet op flexibel verlonen en duurzame mobiliteit.

Minder verzuim

Werknemers die fietsen, werken aan hun fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek toont dan ook aan dat fietsers jaarlijks gemiddeld 1 à 2 dagen minder ziek zijn dan automobilisten. Tal van fysieke en mentale voordelen dus!

Wat is fietsleasing nu precies?

Als je een fiets leaset, ‘huur’ je deze voor een langere periode. Meestal wordt het leasecontract afgesloten voor een termijn van 3 jaar.

Wij bieden een operationele leaseformule aan. Je geniet dus niet enkel van een nieuwe fiets met bijbehorende accessoires, maar ook van een all-in leasepakket.

Je betaalt maandelijks dus zowel voor het gebruik van de fiets als voor de ondersteunende diensten. Het meest voordelig concept is om een bepaald brutobudget in te ruilen voor de fiets. Dat budget kan verschillende vormen aannemen: een deel van je bruto maandloon, bruto eindejaarspremie of bruto bonus. Sommige bedrijven doen dat aan de hand van een cafetariaplan.

En dat is niet alles… Je kan na de leaseperiode je fiets kosteloos inruilen of overnemen aan een vooraf bepaalde restwaarde. In beide gevallen kan je hierna opnieuw een fiets leasen. Kortom, wij zorgen ervoor dat je altijd zorgeloos geniet van een nieuwe fiets en alle voordelen daarvan.

Berichten & Blogs over fietsleasing