Een fiets van de zaak kost vanaf 2020 een vast bedrag van een paar euro per maand. De forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van een zakelijke fiets is vastgesteld op 7 procent. De bijtelling maakt deel uit van de vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling die met ingang van 1 januari 2020 van toepassing is.

(Elektrisch) fietsen is een duurzaam en efficiënt alternatief voor het afleggen van woon-werk en zakelijke kilometers met de auto of het openbaar vervoer. Ook is het gebruik van de fiets goed voor de gezondheid. Het stimuleren van fietsgebruik past binnen het mobiliteitsbeleid van de overheid. Werkgevers spelen hier een belangrijke rol in. Zij hebben nu verschillende mogelijkheden om werknemers te motiveren de fiets te pakken voor het woon-werkverkeer. De oude regelingen vormden vaak een tijdrovende administratieve last waardoor werkgevers in de praktijk maar weinig gebruik van de fiets van de zaak maakten. Met de vereenvoudiging wil de overheid alsnog meer werkenden op de fiets krijgen. Wij helpen u er graag bij door een complete en full servicedienst aan te bieden.

Schermafdruk 2019-12-15 12.03.54
Fiets VAN de zaak?

VS

Fiets VIA de zaak?

(klik op de afbeelding voor toelichting!)

Smiling Young Businesswoman With Handbag Riding Bicycle On Street
Belastingdruk fiets 2020

EEN LEASEFIETS VAN DE ZAAK

Full service inclusief pechhulp

De mobiliteitsArchitect werkt samen met een professionele en internationaal actieve professionele partner die A-merk fietsen faciliteren en een bewezen complete en betrouwbare dienstverlening bieden.

Wat bespaar je als werkgever én werknemer met een zakelijke e-bike?

HOE WERKT HET?

Met een overheid die actief wil sturen op 200.000 meer forenzen op de fiets is de strijd om de autorijdende forens vanuit de fietswereld losgebarsten. Er is dan ook al veel gecommuniceerd waarbij de voordelen allemaal waar zijn en er eigenlijk vanuit financieel oogpunt ook geen slechte punten zijn te benoemen. Wat rest is de stap die u als werkgever moet zetten richting uw medewerkers om de autorijdende forens zover te krijgen dat men voor meerdere dagen in de week een inspanningsverplichting willen aangaan om al fietsend naar het werk te komen en aan het einde van de dag weer fietsend de reis naar huis te maken. En dit klinkt net zo eenvoudig als dat het in de praktijk kan zijn mits je samenwerkt met professionele partijen.

ZORG VOOR EEN EENDUIDIG MOBILITEITSBELEID VOOR ALLE MEDEWERKERS.

Betrek alle medewerkers van het bedrijf bij het nieuwe beleid en stimuleer het fietsen door de regeling zo ruim als mogelijk op te stellen. Is het ook nog mogelijk om uw fietsende medewerkers te belonen op welke manier dan ook dan weet u bijna zeker dat de regeling direct een succes wordt.

WERK SAMEN MET EEN PROFESSIONELE PARTNER.

Een professionele fietslease organisatie die verder kijkt dan alleen de levering en het beheer van de fiets maar ook de beleving van de medewerker tot een topic maakt. Vanaf de eerste oriëntatie tot en met de service en onderhoudsbehoefte allemaal kunnen regelen via de eigen en lokale fietsenhandelaar heeft bij velen de voorkeur en voor u als werkgever ideaal. Zijn er toch vragen dan worden deze door de medewerkers van de leasepattner persoonlijk beantwoord.

BIEDT DE MEDEWERKER ZIJN OF HAAR DROOMFIETS.

Waarom de keuze voor de medewerkers bepalen? Als men zelf zijn of haar droomfiets op deze wijze mag kiezen scoor je als werkgever punten! Liever een bakfiets zodat de kids naar school gebracht kunnen worden en je direct door kan fietsen naar het werk, een racefiets omdat je lekker sportief de woon werk kilometers wil afleggen en je toch op het werk kan douchen of toch die altijd lokkende speed-pedelec omdat je nu eenmaal wat verder weg woont en toch wil werken aan je conditie? De vrije keuze stimuleert zeker tot meer fietsen en daar is het ons toch allemaal om te doen?

ZORG VOOR EEN FOUTLOZE ADMINISTRATIEVE VERWERKING.

Alle vreugde en waardering van een nieuwe fiets van de zaak kan in 1 klap teniet worden gedaan als blijkt dat de financiële verwerking in de salarisadministratie niet goed gaat. Onze partner faciliteert lessee direct na levering in een juiste opgave zodat een foutieve verwerking tot een minimum wordt beperkt.

Alleen maar voordelen voor werkgever en werknemer!

Duurzaam, vermindering CO2 uitstoot, minder file- en parkeerdruk, verlaging parkeerkosten, verbetering luchtkwaliteit, vitalere medewerkers, daling ziekteverzuim, tevreden medewerkers en wat nog niet meer?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een leasefiets van de zaak aan uw medewerkers aan te bieden als onderdeel van de mobiliteitsregeling?